viernes, 24 de enero de 2014

Caça de bruixes a MarratxíEls esdeveniments s’han precipitat en el I.E.S. Marratxí a rel de la suspensió cautelar del seu director, Jaume March, i s’han agreujat encara més amb la dimissió de la totalitat de l’equip directiu del centre. La indignació dels docents de l’esmentat centre és palpable, i les formes utilitzades per la conselleria d’Educació demostren una absoluta manca de mà esquerra per part de l’administració i una tornada a procediments -el cessament per mitjà d’un motorista, con en temps de Franco- que tots creiem ja definitivament eradicats de la vida pública balear.


Més enllà de les raons tècniques que argumenta la conselleria per dur endavant l’esmentada sanció cautelar, és evident el rerefons polític en tot aquest assumpte. L’executiu de José Ramón Bauzá no perdona als docents la seva prolongada vaga que va tenir lloc a principis de curs i, en aquest sentit, la seva actuació fa pudor de represàlia. El Govern ha convertit el sector educatiu illenc en un camp de batalla en el què sembla que tot s’hi val per esclafar la resistència dels docents contraris al TIL i a la política educativa del Govern. Bauzá, una vegada més, s’equivoca confonent autoritat amb autoritarisme i apostant per una línea dura de confrontació, que no fa més que perjudicar als alumnes illencs, engrunats en un conflicte que amenaça un curs escolar massa crispat. Algú amb dos dits de seny hauria de fer veure al President que aquest no és el camí, i que és entrant en un diàleg sincer i constructiu com es pot arreglar el problema, en lloc de posar les aules illenques en peu de guerra...

2 comentarios:

 1. Llei de Símbols, TIL, Represàlies... quina llàstima!
  Encara record un dia que en Canyelles digué en un 'petit comitee': "no passa rès si Educació i Cultura són dels qui pensam tots... en saben més que noltros!"
  Bona reflexió Jaume però molt em pens que n'hi haurà ben poquets que facin entrar en 'seny' als qui es poden comptar amb els dits d'una mà...

  ResponderEliminar
 2. Els TILibans del fonamentalisme hispànic antimallorquí no tenen altre objectiu en tota la legislatura més que satisfer el seu odi a tot quant faci pudor de mallorquí.
  A l'Institut Jaume III de Llucmajor, els alumnes s'hi han d'abrigar perquè s'hi moren de fred per manca de calefacció. Però això no té importància per als ultranacionalistes antimallorquins. No els cou ni els pica altra cosa més que fer-hi recular les classes en la llengua oficial de les Balears.
  Sempre seguit tenen la 'Constitución' dins la boca com si, dins aquesta Llei de lleis, només hi hagués el centralisme i el castellà. Idò no! També hi ha l'autonomia, l'oficialitat de les llengües de l'Estat tant si és el castellà com si és el català com si és el basc.
  Amb en Calvo Sotelo i en Suárez, semblava que avançàvem cap a un Estat que feia compatible la seva unitat amb la diversitat de la seva composició interna.
  Ara tot això ho volen esbucar.
  Ser de dretes significa ser conservador. No feixista ni destructor de res. Ni destructor del castellà ni del català ni de la quatribarrada ni de la rojigualda.
  Un conservador cerca l'harmonia de la diversitat. Un feixista en cerca la destrucció.
  Anem alerta a confondre les coses. És hora de triar un camí o l'altre.

  Jordi Caldentey

  ResponderEliminar