jueves, 10 de octubre de 2013

El Congrés dels Diputats es mereix un respecte





L’incident que ha tingut lloc avui en el Congrés dels Diputats, amb la protesta de quatre membres del grup Femen mig nues, enfilades a les columnes de la tribuna de convidats de la cambra, no deixaria d’ésser un fet aïllat que ha alterat durant uns minuts el desenvolupament normal de la sessió parlamentària, si no fos per la utilització partidista i demagògica de l’incident, què ha permès que cada formació política present al Congrés en faci una interpretació interessada del que ha passat, sempre en funció -naturalment- de les seves coordenades ideològiques.

Tothom té dret a manifestar la seva opinió sobre l’avortament (que era l’eix de la protesta) o sobre qualsevol altre tema d’interès públic; i a una democràcia hi ha caus adequats per fer arribar aquesta protesta als responsables polítics què, en darrera instància, tenen la tasca de legislar. Però interrompre una sessió parlamentària per fer una exhibició eròtica-reivindicativa perquè al cap de dues hores surti l’espectacle al youtube o se’n facin ressò les xarxes socials és una forma molt barroera d’exercir el dret ciutadà a la llibertat d’expressió. Tan se val que les activistes vagin sense roba o amb una passamuntanyes, allò que no es pot acceptar és que la seu de la sobirania popular sigui utilitzada com a vehicle per divulgar consignes polítiques o ideològiques, per molt legítimes que siguin totes elles (que això ningú no ho discuteix). I que els diputats del PSOE i d’IU aplaudeixin el “show” encara és més greu, i demostra el poc respecte que tenen per una cambra pensada per acollir paraules, idees i valors, no números de circ...

2 comentarios:

  1. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  2. Efectivament, es mereix un respecte la cambra on es legisla i aquests números fan més mal a fora del que ens imaginem. Ara bé, els sous dels diputats, els temps mínims i irrisoris (bé, ganes de rirure no en fa) de les cotizacions per arribar al 100% a la jubilació dels sous de les Senyories, les inassistències, els aplaudiments coreografiats d'ambdues ideologies enfrentades, fent d'un Parlament un Circo de mediòcres, també és un insult a la ciutadania y crec que no ens ho mereixem. Per això inconscientment passa desprès el que passa a la Tribuna de visites. Amb tot respecte i carinyo Jaume.

    ResponderEliminar