jueves, 26 de septiembre de 2013

El torcebraç educatiu s’ha d’acabar



La situació de conflicte que viu el sector de l’ensenyament a les Illes Balears està superant les previsions més pessimistes. L’actitud obstinada de l’executiu autonòmic -amb un President Bauzá que ja no dissimula que ha convertit aquest tema en una qüestió personal- està condemnant a milers d’alumnes a un començament de curs vertaderament caòtic i que segurament tindrà greus conseqüències per al desenvolupament normal del curs.

Comença a ésser hora que els responsables de la conselleria d’Educació donin proves de maduresa democràtica i de sincera capacitat de diàleg, en lloc de llançar proclames plenes de supèrbia com les que l’altre dia va amollar la conselleria Camps al Parlament, diguent que no donaran ni una passa enrera en el tema de l’aplicació del TIL. Confondre autoritat amb autoritarisme és propi de governants ineptes i poc acostumats als usos democràtics. Bravejar de la seva majoria absoluta com a única raó per mantenir el pols amb els professionals de l’ensenyament illenc dóna una idea de fins a quin punt els vots li han pujat al cap a Bauzá, més preocupat per donar una imatge de fortalesa davant Madrid (amb la pobra esperança de que qualque dia el nomenaran ministre) que per trobar una solució justa i raonable a l’absurd torcebraç que maten amb els docents balears. L’oferta de Llorenç Huguet de fer de mediador entre les dues parts hagués estat una bona manera de reconduir el conflicte. Ara només falta que el Govern recuperi un sentit comú que mai no li ha sobrat...

2 comentarios:

  1. No estic d'acord quan dius això dels "responsables d'Educació", perquè estan demostrant, sobradament, que son uns irresponsables.

    ResponderEliminar
  2. ALERTA: Has escrit " l'absurd torcebraç que MATEN...

    ResponderEliminar