martes, 9 de julio de 2013

Parlament: tancat per vacances



La decisió del grup parlamentari popular de no voler celebrar plens extraordinaris durant els mesos de juliol i agost projecta una imatge poc favorable sobre el Parlament de les Illes Balears, precisament en uns moments en què la classe política illenca pateix el més alt grau de desprestigi. És cert que hi ha un reglament que regula el funcionament de la cambra autonòmica, on consten els períodes hàbils de sessions, però també s’ha de tenir en compte que la sensibilitat pública davant la tasca que duen a terme les nostres institucions autonòmiques és una percepció què està sotmesa a constants canvis en funció de les circumstàncies, no és una imatge fixa o inamovible, i això és el que no vol assumir un Partit Popular al què, evidentment, no li fa gens de gràcia haver de donar comptes als representants elegits pel poble.

Si hi una cosa que ha de canviar urgentment en les relaciones entre els polítics illencs i l’opinió pública balear és l’inmobilisme d’una classe política que viu, massa sovint, d’esquena al batec popular. Mentres al carrer s’incuben noves sensibilitats i fins i tot algunes veus que reclamen el canvi de sistema, alguns encara s’amaguen darrera els reglaments per tal d’esquivar la seva responsabilitat davant els ciutadans als què deuen la seva actual i privilegiada posició. I convé no oblidar que quan un representant polític ignora la sensibilitat de la gent, està donant la primera passa cap a la seva deslegitimació. Convé que ho tenguin present els qui frissen per escapolir-se del control parlamentari i anar-se directes a prendre el sol a la platja...

1 comentario:

  1. I com es lógic, seguirán cobran es seus sous tan escandalosos mentres es poble es queda sense vecançes, ¿que vos pereix eixó? ¿no ni ha per tenirlos entrevesats?

    ResponderEliminar