jueves, 3 de enero de 2013

Atur: la botella mitja plenaLes dades de l’atur del mes de desembre passat no són, evidentment, per tirar coets, perquè seria una irresponsabilitat expressar satisfacció quan 95.000 ciutadans de les Illes es troben sense un lloc de feina i molts d’ells, fins i tot, sense gaire esperances de trobar-ne. Però la realitat ens diu que ha baixat el nombre d’aturats en 2.252 en relació a fa un any, i aquesta dada, per modesta que sigui, aporta una mica d’optimisme a un mercat laboral que semblava condemnat a fer créixer, un mes si i l’altre també, el nombre d’aturats a la nostra comunitat.

La temptació de voler veure la botella mitja plena enlloc de mitja buida és massa grossa per evitar-la, i més quan acabam de deixar enrera un dels períodes nadalencs més magres, comercialment parlant, dels darrers anys. Per a alguns, el que ha passat és que ja no hi ha més marge perquè baixi l’ocupació, que ja esta sota mínims. Potser sigui  així, però al manco és una bufada d’aire fresc, per esmorteït que sigui, de cara al futur d’un mercat laboral illenc que qualque dia haurà de repuntar.

Mentres tant, el Govern de Jose Ramón Bauzá continua fent la seva….Ni més ni manco que 1.423 treballadors interins han perdut la seva feina per les retallades de Aguiló i companyia, desmantellant poc a poc el sector públic illenc sense miraments ni el mínim de sensibilitat que cal esperar d’uns governants. Com vos he dit abans, hi ha tanc pocs motius per a l’esperança que no tenim més remei que aferrar-nos a un clau que crema….

No hay comentarios:

Publicar un comentario